Alumni

  •   Search

Past Events

Title: 青雲路線圖
Date: 18/09/2018
Time: 7:30pm – 9:30pm (7:15pm Registration)
Venue: Room 202, Duke of Windsor Social Services Building, 15 Hennessy Road, Wai Chai, Hong Kong (Admiralty MTR Exit F / Wan Chai MTR Exit C)
Participants: 1. CUHK student; 2. Young alumni; 3. Alumni who want to make a change in career; 4. Alumni who have children going to/just entered the workforce
Organiser: The Alumni Association of United College of The Chinese University of Hong Kong
Speaker:

Mr. Armstrong Lee 
Managing Director
Worldwide Consulting Group Company Limited

Speaker Profile


李漢祥先生現時為環球管理諮詢有限公司董事,是一位經驗豐富的人力資源管理及策略計劃顧問。李氏成長於一個普通家庭,憑藉努力勤懇和待人謙遜而白手興家。1995年獲得香港中文大學工商管理碩士學位後,李漢祥先生旋即被當年全球最大的商業顧問公司 --- 安達信 (Arthur Andersen) 所羅致;以廣泛的專業知識,為本地及國際公司提供關於流程重組、市場調查、財務策劃、策略制定及執行等的顧問意見。

李漢祥先生曾在零售、資訊科技、保險業的多家大公司擔任高級行政人員。他是在香港引入超級廣場購物概念的先驅,是一間大型連鎖超市網上購物店的創辦人。在十多年的「獵頭」生涯中,李氏每天都接觸大企業的僱主及出類拔萃的行政人員,深諳平步青雲之道,亦明瞭為何不少人才在事業發展上「走寃枉路」。李先生是《灼見名家》及《am730》專欄作家,並曾為《信報》專欄作家,發表300多篇有關教育、人力資源管理、經濟發展、職業規劃等議題的文章。李漢祥先生是就業天書《青雲路線圖》的作者。本書承蒙香港中文大學上任校長沈祖堯教授及香港城巿大學校長郭位教授撰寫序言,且獲得兩位香港人力資源管理學會前任會長全力推薦。

李漢祥先生熱心於教育事業,扶掖後進,現任嶺南大學校董會成員、香港中文大學工商管理碩士校友會會長、青少年生涯發展及研究專業協會主席、香港兒童基金會名譽會長、香港特別行政區政府社會福利諮詢委員會成員等。他曾擔任香港城市大學及香港公開大學校董會成員。多年來,李氏積極參予組織和領導本港大學的學長計劃,受惠學生數以千計。他經常應邀擔任就業講座的主講嘉賓和模擬面試官。李漢祥先生在2014年獲香港城市大學(城大)頒授榮譽院士銜,以表彰他為城大服務並促進其發展的傑出貢獻。

李漢祥先生深受各大媒體歡迎,經常被無線電視台、香港電台、商業電台、新城電台、DBC數碼廣播及各大報章等邀請接受訪問。李先生是Roadshow 節目《職場36計》的主持人,被冠名為「職場大師」。


Highlights:

Contents:     1. 求職必勝術? 

                     2. 如何邁向事業高峰?

                     3. 工作多年才想轉工/轉行,怎麼辦? 


Language:     Cantonese


Fee:               Free Admission


Registration:  No. of Quota: 100

                      Registration will be served on a first-come, first-served basis.

                     (Priority to CUHK MBA Alumni Association members)


                      Please click here to register online by 31 August 2018 (Friday).                              

                      Successful registrants will receive a confirmation email.


                      Please register in advance. 

                      Walk-in guests may not be accommodated when seats are filled.


Enquiries:      CUHK MBA Alumni Association (cumbaalumniassociation@cuhk.edu.hk)
Facebook Twitter 微博 Linkin

Text/HTML